Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Windows 7 tips: Προγράμματα για να τους αλλάξετε τα φώτα



Όλες οι απόψεις για τα Windows 7 συγκλίνουν σε ένα πράγμα: Αν και δεν είναι το τέλειο λειτουργικό είναι πολύ καλύτερο από τα Windows Vista, με λιγότερα λάθη και έμφαση στην ευκολία παρά στη λειτουργικότητα. Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να τα κάνετε ακόμα καλύτερα με τη βοήθεια δωρεάν προγραμμάτων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Κλασσικό Start μενού
Αν έχετε συνηθίσει το κλασσικό Start μενού των Windows XP μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα CSMenu που εγκαθιστά ένα τέτοιο μενού παράλληλα με το καινούριο. Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε τελείως το καινούριο μπορείτε να κατεβάσετε το Start Killer. v3.1


Οθόνη login/password
Η οθόνη login/password των Windows είναι διαφανής και δεν αλλάζει εύκολα. Για το λόγο αυτό υπάρχει το Logon Changer που επιλέγει μια νέα εικόνα jpg (μέχρι 256Κ) και την εφαρμόζει στο υπόβαθρο. Υπάρχει και χειροκίνητος τρόπος μέσα από τα Windows αλλά δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Δείτε εδώ για οδηγίες στα αγγλικά.



Recovery Disc
Η δημιουργία ενός δίσκου εκκίνησης/επαναφοράς (Recovery Disc) είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Αυτό γίνεται μέσα από τα Windows 7 όταν έχετε αγοράσει μια πλήρη έκδοση (από το μενού Start > Maintenance > Create a System Repair Disc). Για όλους τους υπόλοιπους υπάρχουν τα Windows 7 System Recovery Discs της NeoSmart που θα βρείτε εδώ.



Gmail κατευθείαν από τη γραμμή εργασιών
Αν το Gmail είναι το πρωτεύον email μπορείτε να το ελέγχετε κατευθείαν από τη γραμμή εργασιών εγκαθιστώντας το Gmail Notifier Plus 1.0.

Γραμμή εργασιών με Stacks
Η γραμμή εργασιών των Windows 7 έχει κερδίσει τα βλέμματα και κάποιοι τη συγκρίνουν με τη γραμμή το Mac OS X Dock. Αν κάτι λείπει, αυτό είναι οι ομάδες προγραμμάτων το οποίο μπορεί να διορθωθεί με το StandaloneStack ή το 7stacks.



Εφαρμογές με ένα κλικ
Όταν βάζουμε ένα λειτουργικό χρειάζεται να εγκαταστήσουμε εκ νέου τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να τα κατεβάσουμε και να κάνουμε την εγκατάσταση. Με το Ninite μπορούμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά με δύο τρία κλικ και να το αφήσουμε να δουλέψει στο υπόβαθρο. Κατεβάστε το Ninite εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου