Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μερικά tips για να γίνουν τα Windows 7 πιο εύχρηστα και πιο διασκεδαστικά.


1.Συντομεύσεις πληκτρολογίου

  • Πλήκτρο έναρξης + Αριστερό βελάκι και Πλήκτρο έναρξης + Δεξί βελάκι:προσαρμόζεται το ενεργό παράθυρο στην αριστερή ή στην δεξιά πλευρά της οθόνης.
  • Πλήκτρο έναρξης + πάνω βελάκι και Πλήκτρο έναρξης + κάτω βελάκι :Μεγιστοποίηση και ελαχιστοποίηση παραθύρου.
  • Πλήκτρο έναρξης + m : Ελαχιστοποίηση όλων.
  • Πλήκτρο έναρξης+home : Ελαχιστοποίηση όλων των παραθύρων εκτός του ενεργού.

2.Προσθέστε φακέλους στα αγαπημένα

Μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη στο πεδίο "Αγαπημένα" του Windows Explorer. Για να προσθέσετε ένα φάκελο στα αγαπημένα, μεταβείτε σε αυτόν και στην συνέχεια κάντε δεξί κλικ στα αγαπημένα και επιλέξτε "προσθήκη τρέχουσας θέσης στα αγαπημένα".

add_to_favorites

3.Δημιουργήστε συντομεύσεις πληκτρολογίου για προγράμματα

Μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου για να ανοίγει το οποιοδήποτε πρόγραμμα θέλετε στα windows 7. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος και επιλέξτε τις ιδιότητες>συντομεύση.Στο πλαίσιο "πλήκτρο συντόμευσης" επιλέξτε το πλήκτρο που θέλετε να συνδυάζεται με τα ctr + alt για να γίνεται εκκίνηση του προγράμματος.
sortcut

4.Ανοίξτε την γραμμή εντολών σε οποιονδήποτε φάκελο

Αν είστε λάτρεις του dos μπορείτε να το ανοίξετε και να βρεθείτε σε όποιο φάκελο θέλετε κρατώντας πατημένο το πλήκτρο shift την στιγμή που κάνετε δεξί κλικ στον φάκελο.
open_command_Prompt
command_Prompt

5.Δείτε εκτεταμένο το μενού "Αποστολή προς"

Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο shift την στιγμή που κάνετε δεξί κλικ σε κάποιον φάκελο ή αρχείο για να δείτε εκτεταμένο το μενού "Αποστολή προς"
send_to


6.Ρυθμίστε τα χρώματα της οθόνης σας

Αν ασχολείστε με την φωτογραφία ή απλώς σας ενδιαφέρει η ποιότητα των χρωμάτων στον υπολογιστή σας, μπορείτε να τα ρυθμίσετε από τον πίνακα ελέγχου στην επιλογή "μικρο-ρύθμιση χρωμάτων οθόνης" ή να πληκτρολογήσετε dccw.exe στο πεδίο αναζήτησης του μενού έναρξη.
colors

7.Ρυθμίστε το κουμπί τερματισμού

Μπορείτε να ρυθμίσετε την λειτουργία που θα εκτελεί το κουμπί του τερματισμού κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο της έναρξης και στη συνέχεια να επιλέξετε ιδιότητες.
shut_down_button

8.Αναζητήστε στο Internet από το μενού έναρξη

add_internet_search2
Πληκτρολογήστε την εντολή GPEDIT.MSC στο πεδίο αναζήτησης του μενού έναρξη και πατήστε Enter. Στο παράθυρο που θα ανοίξει μεταβείτε από το μενού της αριστερής πλευρά στις Ρυθμίσεις του χρήστη>Πρότυπα διαχείρισης>Γραμμή εργασιών και μενού έναρξη. Στην δεξιά πλευρά του παραθύρου κάντε δεξί κλικ στην επιλογή [Πρόσθήκη σύνδεσης "Αναζήτηση στο Internet" στο μενού Έναρξη] και επιλέξτε το "Ενεργοποίηση φίλτρου".
add_internet_search

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου